Yoga för nybörjare - Tips på hur du kommer igång

Nyfiken på att lära dig mer om yoga, men osäker kring hur du ska kommer igång? Yoga är ett av våra favoritsätt att både träna och varva ner, och är ett bra sätt att bygga upp styrka, flexibilitet och öka ditt välbefinnande. Här är några av våra bästa tips för nybörjare om hur man börjar med yoga, några positioner att prova och lite inspiration till dina yoga-outfit.

Yogans positiva effekter
Yoga har många fördelar för både sinnet och kroppen. Förutom att bygga styrka, flexibilitet och balans kan yoga hjälpa till att minska huvudvärk, ryggsmärtor, artrit och till och med kronisk smärta. Forskning  visar att yoga under en period även sänker stresshormonet kortisol, vilket resulterar i förbättrad sömn och ökad välbefinnande. Yoga är också bra för att känna sig lugn och öva på att vara närvarande. 

 


Yogapositioner att testa

Här är några olika yogapositioner - den perfekta inspirationen för att börja utforska yoga, oavsett om du är ensam på mattan eller som en del av en klass. Redo att ge det ett försök? ❤️ 

Upward Facing Dog (Urdhva Mukha Svanasana)
öppnar upp i bröstet och stärker axlarna, triceps och nedre delen av ryggen.


One Legged Plank Pose (Eka Pada Phalakasana) är bra för att bygga styrka i armarna, axlarna och magen.


Warrior with Bound Hands (Virabhadrasana I Baddha Hasta) hjälper till att öka energiflödet i kroppen och ökar blodcirkulationen.
 

Supported Side Plank (Vasiṣṭhāsana) förbättrar din balans och ger en skön stretch i höfterna.


Three Legged Downward Facing Dog (Tri Pada Adho Mukha Svanasana) är perfekt för att öppna upp i höfterna, ökar din flexibilitet och stärker överkroppen. 


Välj en bra plats och tid för yoga
Välj en lugn plats i ditt hem, gärna med bra ventilation och tillräckligt med utrymme för alla rörelser, eller en skön plats utomhus såsom på balkongen, i trädgård eller på terrassen. Om du vill kan du tända ljus eller rökelsepinnar.

Även om yoga kan utövas när som helst på dygnet är ett yogapass på morgonen ett bra sätt att få lite extra energi och gör dig fokuserad hela dagen. Vi rekommenderar att du gör några flows eller positioner när du vaknar - ett magiskt sätt att försiktigt väcka din kropp.

Välj rätt kläder och utrustning
För yogaträning rekommenderar vi att du väljer mjuka, figurnära tyger som har en bekväm second-skin känsla för ultimat rörelsefrihet. Våra Ribbed Seamless Tights, Luxe Seamless Tights, Aim High Tights eller några av våra mönstrade Recycled Core Tights är perfekta att ha på sig på yogapasset. 

Vi rekommenderar också att investera i en bra yogamatta, så att du kan arbeta igenom dina positioner utan att behöva oroa dig för att halka. En yogamatta stöder även dina handleder, knän och leder och hjälper till att hålla dina fötter och händer på plats.

Fokusera på din andning
Andning är grunden i yoga, och att fokusera på din andning hjälper dig att vara närvarande under hela passet. Andningsövningar i yoga kan användas för att värma upp kroppen, rensa sinnet och sänka stressnivån. Var uppmärksam på din andning, låt den styra dina rörelser och landa helt enkelt i den när du behöver en paus eller om en position känns svår.

Vi hoppas att dessa enkla tips och övningar kommer att inspirera dig att ge yoga ett försök och hjälpa dig att bygga upp din styrka och självförtroende. Oavsett om du är helt ny eller redan har påbörjat din yogaresa är yoga ett underbart verktyg för att öka ditt välmående i både kropp och själ. Lycka till med din träning!

SHARE THIS ON PINTEREST: