Hållbarhet – AIM'N

Hållbarhet

Som företag har vi ett ansvar att göra vad vi kan för att skydda vår planet och de människorna som bor på den. På aim'n har vi höga standarder för att endast arbeta med leverantörer som överensstämmer med våra värderingar. Det är så viktigt för oss att våra produkter tillverkas på etiska och miljövänliga sätt samt att vi har kontroll över hela leveranskedjan.


Vi tillverkar hållbara produkter av hög kvalitet. Allt vårt material är etiskt hållbart och de mesta kommer från lokala ställen nära våra fabriker. 
Vårt skräddarsydda polyester/Spandex-blandning av tyg (både färgämnen och sublimering) har klarat REACH-testet för att säkerställa hög kvalité på tyget med skadefria ämnen. 

Nu pågår arbete och utveckling för att få produkter som delvis är tillverkade av återvunnet material. Tights och sport BH tillverkade av 73% återvunnen polyester är för närvarande under tillverkning och är beräknade att finnas tillgängliga under juni 2020.


De flesta av våra produkter tillverkas i södra och Mellanöstern Kina där levnadsstandarden är högre än i andra delar och fortsätter att öka. För att upprätthålla en hög standard på arbetsvillkor, kvalitet på produkter och ersättning gör vi regelbundet besök på våra fabriker. Våra interna produktionschef och kvalitetskontroller ser till att allt vi gör är i enlighet med våra kriterier och standarder. Med ett team baserat i Kina känner vi oss riktigt bekväma med att ha kontroll över allt vi gör.

Våra huvudleverantörer har en hög standard i allmänhet och har dokumenterat rapporter om BSCI (Business Social Compliance Initiative) och SGS (Société Générale de Surveillance) från externa revisioner. Vi strävar efter att bygga nära och långvariga relationer med dubbelsidig kommunikation och ömsesidig respekt.

Det är ett win-win-samarbete mellan aim'n och leverantörer då vi tillämpar svenska standarder till våra tillverkningspartners som hjälper leverantörer att omorganisera produktionslinjen och öka deras medvetenhet om toppkvalitet, avancerat FoU-team, fullständig QC-process och bättre arbetsmiljö. Allt eftersom aim'n utvecklas så påverkas även leverantörer och växer med oss ​​på vägen mot en bättre värld.

Det pågår ständigt arbete och utveckling med våra leverantörer för att göra produktionen mer hållbar och effektiv. Alla reklamationer spåras och rapporteras för att identifiera vad som kan förbättras för att hålla den högsta tillverkningskvaliteten av varje enskild produkt.
Vår ambition är att skicka alla produkter till sjöss och på järnväg för att undvika import med flyg så mycket som möjligt. Idag levererar vi våra produkter från produktion i Kina till vårt lager i Nya Zeeland, i genomsnitt 85% med båt och 15% med flyg (2019). Importen till vårt lager i Sverige är i genomsnitt 80% båt/tåg och 20% luft (2019).
Future aim: 95% av importen ska transporteras med båt och tåg i slutet av 2020.Vår förpackningsstandard tar vid redan när våra produkter skickas från Kina. Vi optimerar alltid utrymmet så att kartonger är fullt packade och använder så lite material som möjligt.

Våra produkter skickas ut till vår #aimntribe i komposterbara påsar tillverkade av hållbara växter. De kan också återanvändas eftersom de har dubbla klisterremsor så om du behöver returnera några produkter kan de returneras i påsen du fick dem i, vilket eliminerar behovet av en annan plastpåse.

Våra ziplockpåsar som våra produkter är förpackade i är designade för att kunna återanvändas. De är verkligen praktiska för att organisera och skydda kläder när du reser, förvara krimskrams som du har i hemmet och stoppa svettiga träningskläder i din väska efter ett träningspass. Om du har fler användningsområden för dessa, vänligen skriv på dina sociala medier eftersom vi älskar att dela dem med vår #aimntribe

Future aim: Våra ziplock-påsar kommer snart att vara tillverkade av 100% återvunnen plast som kan återanvändas eller återvinnas om och om igen.


Vår grundläggande princip är att alltid jobba mot de mest miljövänliga alternativen. Det är inte bara bra för kunderna, utan också bra för vår underbara planet. <3