Wellness talk with: @juliaharaldson

Namn: Julia Haraldson
Ålder: 29
Stad: Kivik, Sverige
Familj: Delar mitt hem med min kärlek Tobias & vår hund Elton.

Vem är Julia Haraldson?
Jag är en 29-årig tjej som försöker hitta min egen väg genom livet. Du hittar mig vanligtvis nära havet, jag är besatt av naturen och tror att vi inte behöver så mycket i livet som vi har lärt oss att vi behöver. Jag bor tillsammans med min pojkvän Tobias sedan 8 år tillbaka och vår hund Elton, älskar att dela livet med dem!

Vad är det bästa i ditt liv just nu?
Att kunna promenera ner till havet varje morgon för att ta ett dopp, att kunna planera mina dagar som jag vill och att spendera varje dag med Elton.

Vilket råd skulle du ge ditt 16-åriga jag?
Du kommer att lära dig och växa mycket av att göra misstag, var inte rädd för att göra dem. Var inte rädd för att resa ensam ibland, det kommer att ge dig livslånga vänner. Sist men inte minst: Krama din syster. Jag vet att du inte kan föreställa dig det här - men du har inte så många år kvar tillsammans, och du kommer att sakna varje sak med henne när hon inte är här längre.

 

Vad är dina bästa tips för återhämtning?
Tillbringa tid i naturen. Och vila. Att hålla sig borta en dag eller två (eller sju) från sociala medier och läsa en bok istället.

Hur vänder du på en dålig dag?
Att ta ett dopp i havet oavsett luft- eller havstemperatur. Regn, hagel eller solsken. Det är det bästa botemedlet mot någonting egentligen.

3 saker du är tacksam för?
1. Att vara en högkänslig person, och känna allt så väldigt djupt, toppar och dalar.
2. Min familj, vänner och Elton. Ärliga relationer.
3. Min kropp, att den tar mig platser och låter mig känna och se saker.

  Vad med dig själv är du extra stolt över?
  Att jag har prioriterat djup och ärlig self-care de senaste 2 åren. Inverkan det har haft på mig har gett mig så mycket lugn. Jag är stolt över att jag lärde mig att jag måste ta hand om mig själv för att kunna vara mitt bästa mot andra också.

  Vad får ditt hjärta att le?
  När Elton vill mysa riktigt nära mig. En vacker soluppgång eller solnedgång. Tecken från min syster. Att se Tobias, mina vänner eller familj skratta.

  Vilka är dina bästa self-care tips?
  Var inte rädd för att tillbringa tid med dig själv. Det är ok att inte vara ok, låt ditt hjärta och din kropp vila när det behövs. Guidade meditationer (Sarah Blondin på Insight Timer är som en mjuk kram för din kropp och själ).

  Ner i havet med dig!!!

  Hur får en aktiv livsstil får dig att känna?
  Det ger mig energi att leva livet fullt ut!

  Vad är det bästa med en aktiv livsstil?
  Det bästa med en aktiv livsstil är att jag känner mig stark och energisk i mina dagliga sysslor. Jag älskar känslan av att kunna bära tunga väskor från mataffären, att ha starka ben som tar mig på långa promenader med min hund, och jag älskar att jag sover så mycket bättre när jag har varit aktiv på dagarna.

  Vilket är ditt bästa träningstips för någon som vill komma igång?
  Hitta något som du tycker är roligt. Arbeta verkligen hårt på att förändra ditt tankesätt från hur din kropp ser ut till allt den kan göra - det här gör träningen så mycket roligare! Ta inte din kropp för given - ta hand om den, ni två kommer att hålla en livstid.

  Har du några life-hacks?
  Om du inte gillar hur du lever ditt liv - ändra det. Börja smått, lite kan räcka långt i hur det får din vardag att kännas. Omge dig med människor som tror på dina drömmar och mål i livet. Ingenting är omöjligt - det finns så många människor i den här världen som har visat oss det. Tro på dig själv och att alla dina drömmar kan uppfyllas.

  Nämn tre saker på din bucket list?
  1. Bor i en skåpbil med min lilla familj. Att tillbringa dagar med mindre arbete och mer lektid ett tag.
  2. Att ha ett hus någonstans i södra Europa, med en grön trädgård, nära havet med barfotaliv minst 7-8 månader om året.
  3. Gifta mig med min bästa vän.

  Vilka 3 ord beskriver dig bäst?
  Väldigt nära mina känslor. Envis. Busig

  Vem inspirerar dig?
  Åh, jag har så många runt omkring mig som inspirerar mig. Alla i min närhet som vågar stå upp för sig själva, som vågar gå sin egen väg, som ger mycket till människorna runt omkring, bra lyssnare, ärliga människor. Men om jag skulle behöva välja en officiell person som inspirerar mig mest (och som har förändrat mitt sätt att se på livet), så måste det vara Emma Carey. (@em_carey på Instagram)

  Vad brinner du för?
  Jag brinner för att människor och djur ska behandlas på rätt, kärleksfullt sätt. Jag brinner för att bryta stigmat kring mental ohälsa, att det är ok att inte må bra och att det är ok att behöva professionell hjälp för att må bättre.

  Vad är din dolda talang?
  Jag kan nysa på kommando ;)

  Vad finns alltid i ditt kylskåp?
  Daddlar. De som är täckta av salt lakrits är bäst!

  Vilken är din favoritfrukost?
  För tillfället gillar jag turkisk yoghurt med frön, nötter, bär och ett stekt ägg vid sidan av.