The relationship with yourself

Att älska dig själv villkorslöst kommer att ge dig inre lugn som fungerar som grund för hur du ser på dig själv och ger kärlek till andra. Vi tror också att självkärlek ger dig styrka och mod att driva dina drömmar i livet. När du älskar dig själv känner du igen ditt värde och prioriterar dina behov vilket gör att du kan vara den person du vill vara.

I detta blogginlägg vill vi lägga extra fokus på att vårda den viktigaste relationen i ditt liv - relationen till dig själv! Nedan hittar du värdefulla steg och verktyg för att införliva självkärlek i ditt dagliga liv!

SKRIV DAGBOK 

"Journaling" är ett kraftfullt verktyg som används för att framkalla mindfulness och för att hjälpa dig att stanna i nuet. Skriva dagbok är viktigt eftersom det hjälper dig att få ner dina tankar på papper och det skapar en möjlighet att få dina känslor ur huvudet och på pappret där de kan vara lättare att förstå.

Om du är ny inom journalföring är det bra att börja med att göra en rutin med det. Planera några minuter varje morgon eller kväll och börja med att skriva lite tacksamhet, några bekräftelser eller till och med hur du känner.

OBSERVERA DIN TANKE

Att observera dina tankar är en viktig vana att komma in i. Under våra liv händer saker med oss, utmaningar uppstår och det är lätt att reagera. Om du känner dig orolig eller stressad är ett bra sätt att komma förbi dessa känslor och in i ett bättre huvudutrymme att observera dina tankar och inse vad som får dig att känna så.
Börja med att märka av din omgivning. Vad kan du höra, se, lukta och känna. Kom verkligen i kontakt med dina känslor och märk hur du mår. Är du ledsen, stressad, trött, orolig, överväldigad eller är det något annat? När du har identifierat känslan, tänk sedan på vad det kan vara som väcker denna känsla. Är det en tanke du hade, är det miljön du befinner dig i eller hände något som fick dessa känslor att uppstå? Att fälla ut dessa känslor och känslor kan vara ett fantastiskt sätt att förstå dig själv och dina tankar mer.
TID TILL ATT GÖRA INGENTING
10-20 minuter om dagen att inte göra någonting kan vara ett bra mindfulness-verktyg. Stäng av all teknik, hitta ett utrymme utan andra människor och gör bara ingenting. Lägg märke till vad som finns runt dig, de ljud du kan höra, det du kan se. Du kanske vill ta en promenad i naturen eller ta ett dopp, du kanske vill sitta och äta din frukost i lugn och ro.
I dagens värld fastnar vi i allt som händer runt omkring oss, vårt sinne är alltid upptaget! Det är fantastiskt att lägga lite tid åt sidan för att inte göra någonting förutom att bara sitta med dig själv. Denna lilla tid kan vara en stor investering i ditt personliga välbefinnande.
TACKSAMHET
Att öva tacksamhet är ett verktyg som låter dig ta dig tid att märka och reflektera över saker som får dig att må bra. Att göra detta till en vanlig övning kan leda till positiva känslor, kan få dig att känna dig mer levande och är ett bra sätt att fokusera mer på de bra sakerna som händer i ditt liv.
Om du är ny på att utöva tacksamhet, lägg några minuter åt sidan varje dag för att tänka på, eller skriva ner de saker du är tacksam för i ditt liv. Börja med att tänka på saker som gör dig lycklig, människor i ditt liv som du älskar och till och med de små sakerna som ger dig glädje.
PRIORITERA DIN HÄLSA
Hälsa är inte allt, men utan det är allt annat ingenting. Vi behöver vår hälsa för att vi ska kunna må vårt bästa inifrån och ut, vi behöver vår hälsa för att se till att vi har tillräckligt med energi för att göra de saker vi älskar och vi behöver vår hälsa för att leva ett glädjande, blomstrande liv.
Vi vill gärna dela med mig av några små vanor som du kan implementera i ditt dagliga liv, för att börja sätta din hälsa först.
För det första är det viktigt att ge näring åt din kropp med en balanserad kost. Äta en mix av hälsosam mat tillsammans med lite "belöningar ibland" är själens godis!
För det andra, aktivera din kropp på sätt som du älskar. Håll dig stark och frisk genom att träna på ett sätt som ger dig glädje.
För det tredje är att lära sig att slappna av och oroa sig ett bra sätt att sätta din hälsa först. Även om du bara sätter 5-10 minuter åt sidan för att göra något avkopplande för dig

VAR SNÄLL MOT DIG SJÄLV

Detta är en bra övning och det kan ibland vara svårt att förlåta dig själv för saker du kanske har gjort tidigare. Men i stället för att utveckla känslor av ånger och skuld kan du se det i ett positivt ljus genom att reflektera över dessa misstag som ett tillfälle för tillväxt och lärande. Ingen är perfekt, alla gör misstag, du är bara mänsklig och det är viktigt att ge dig själv nåd, acceptera dig själv och omfamna dig själv.

Här är några steg som du kan ha nytta av när du lär dig att förlåta dig själv. Erkänn situationen eller misstaget som har hänt och tänk på hur det får dig att känna. Tänk sedan på de olika sakerna du kan lära av det som har hänt, hur kan du växa från det och hur kan du se till att det inte händer igen. Det är viktigt att känna känslan men inte att stanna kvar vid den, acceptera att det har hänt och försök att inte vara för kritisk mot dig själv. Du är tillräckligt.

TA ANSVAR FÖR DIN LYCKA

Detta är en viktig sak att lära sig i livet, det är nyckeln till att vara ansvarig för sin egen lycka och inte skylla på andra för sin olycka. Det betyder att man ska räkna ut och hitta sätt man kan vara riktigt lycklig, trots andras beteende och trots yttre omständigheter.

Här är några sätt du kan börja ta ansvar för din egen lycka: börja med att släppa kontrollen, vi kan inte kontrollera andra människor och alla omständigheter, därför är det viktigt att acceptera att saker är utanför vår kontroll och vår lycka borde inte vara det definieras av dem. Börja acceptera andra, alla är olika och har olika värderingar, övertygelser och moral. Det är nyckeln till att inte låta din lycka förlita sig på andra människor och deras handlingar eller ord.

EGENVÅRD

Egenvård är all aktivitet vi utför för att ta hand om oss själva på en mental, känslomässig eller fysisk nivå. Detta är en av de viktigaste sakerna när det gäller att älska dig själv eftersom du inte kan ge från en tom kopp, det är nyckeln att göra saker för dig själv för att fylla din kopp först och se till att du tar hand om nummer ett (DU).

Du kan börja ta hand om dig själv genom att öva på att få tillräckligt med sömn, äta mat som ger dig energi och skapar glädje, rör på din kropp och tränar. Börja ta dig tid för saker som får dig att må bra! Läs en bok, gå en promenad, laga en hemlagad måltid, ta ett bubbelbad, träna meditation och se till att du gör det till en vana. Gör en sak varje dag som lyser upp dig och ger dig glädje.

JÄMFÖR DIG INTE MED ANDRA

Jämförelse är tjuven av all glädje. Att jämföra sig själv med andra ger lågt självförtroende, avundsjuka och leder till att man värderar sig själv. Alla är olika, men ändå fantastiska på sitt eget unika sätt och det här är samma sak för dig.

Sluta jämföra dig själv med andra genom att titta på dina egna framgångar, stanna i din egen körfält och tro att du är avsedd för storhet. Börja öva tacksamhet, det tvingar oss att leta efter de bra sakerna vi redan har i våra liv. Börja jämföra dig med ditt tidigare jag istället för att jämföra med andra, alla är på sin egen resa i livet och vi har alla en annan väg att gå. Ett bra sätt att förbättra och sträva efter att bli vårt bästa jag är att sikta på att bli bättre än vi var igår, förra veckan, förra månaden, förra året.

Kom ihåg att du är unik och perfekt på ditt eget sätt.