Andetagets kraft

Varför du behöver breathwork i ditt dagliga liv

Andas in, andas ut….
Andningsarbete eller breathwork, som det oftast kallas, är ett fantastiskt verktyg med många hälsofördelar. Men trots detta är de ett främmande koncept för många. Breathwork har sina rötter i forntida österländska metoder och handlar om att fokuserar på andningen för att tillföra ordentligt med syre till kroppen. När du andas in ger du näring åt ditt sinne och kropp, och när du andas ut släpper du ut stress och gifter.  Breathwork kan hjälpa till att lugna vårt nervsystem och skapa en övergripande balans i våra kroppar.

Här på aim’n är vi många som använder oss av breathwork dagligen och vi hoppas kunna inspirera dig att testa för att se om de kan ha en positiv inverkan även på ditt liv.

Breathwork kan användas som ett verktyg för att förändra din energi. Det kan hjälpa dig att hitta lugnet, få mer energi och förbättra ditt humör. Forskning har visat att våra känslor och vårt humör faktiskt kan styras av vår andning! I en värld där allt ska gå så snabbt som möjligt, så kan det ibland vara svårt att stänga av och verkligen slappna av.

Breathwork kan hjälpa oss att komma tillbaka till nuet. Det lugnar vårt sinne och stärker kopplingen till vår kropp. Breathwork funkar lika bra för de tillfällen då du behöver en energikick som när du behöver varva ner. Det finns många andningsmetoder och verktyg som kan användas för att förändra ditt mående, och vi kan verkligen rekommendera att utforska dessa och se vad som fungerar bäst för dig. Nedan kan du läsa om några av fördelarna med breathwork och varför vi tycker att det är ett så kraftfullt verktyg.

   

AVSLAPPNING

Det höga tempot i dagens samhälle gör det viktigare än någonsin att prioritera vila och avkoppling. Stress och ångest är ett stort samhällsproblem och breathwork är ett naturligt sätt att stressa ner. Forskning har funnit att vissa andningsövningar har förmågan att stimulera det parasympatiska nervsystemet och dämpa det sympatiska nervsystemet, vilket i sin tur leder oss till ett avslappnat tillstånd. Vi kan också använda breathwork för att minska nivåerna av kortisol (stresshormonet), lugna vår andning och till och med minska vår hjärtfrekvens, vilket har en positiv inverkan på våra kroppar –inifrån och ut.

The Power Of Breathwork

ENERGI OCH FOKUS

Precis som vi kan använda breathwork för att slappna av och lugna oss själva, kan vi också använda det för att göra tvärtom, och faktiskt öka vår energi och fokus. Forskning har visat att genom att använda olika andningsmönster, såsom högfrekvent andning, kan din uppmärksamhet öka och du kan känna dig piggare och mer alert. Detta är en stor fördel eftersom många av oss är beroende av kaffe och andra stimulanter för att ta oss igenom dagen. Man kan börja med att testa korta andningsövningar, antingen för att starta dagen eller som en liten eftermiddagsboost för extra fokus och energi, kanske kan de vara något för dig!

NÄRVARO

Av personlig erfarenhet har vi märkt att genom att utföra breathwork dagligen, kan vi vara i nuet och lugna våra sinnen. Breathwork är särskilt bra för människor som lever hektiska liv och har svårt att stänga av sina tankar. Du kanske är någon som ständigt tänker på det förflutna eller oroar dig för framtiden. Då är breathwork det perfekta verktyget för att ta dig tillbaka till nuet och hjälpa dig att börja leva i stunden. Breathwork är också ett riktigt bra verktyg om du har svårt att komma in i zonen under meditation. En enkel andningsövning på fem minuter hjälper dig att hitta fokus och förbättrar kvaliteten på din meditation.

Dessa är bara några av de många fördelar som breathwork kan ge. Vi rekommenderar att du testar olika typer av breathwork och ser vad som passar din livsstil bäst. Holistisk hälsa och allmänt välbefinnande handlar om att balansera ditt sinne, kropp och själ. Breathwork påverkar många delar av ditt liv positivt, och är därför det perfekta verktyget för att du ska känna dig fantastisk, inifrån och ut!