Tahini Banana Bread av @plantbasedbythess

Det enda recept på bananbröd du någonsin kommer behöva; lättbakat, saftigt, riktigt läckert och lagom sött! Ju gulare bananer, desto sötare bananbröd.

Brödet kan toppas med både matiga och söta pålägg; testa avokado, tunt skuren fänkål och tomat. Eller - för en söt favorit - valfri färskost, ljus tahini, lönnsirap och sesamfrön!

 

Bananbröd med tahini

Ger 12 skivor

Ingredienser 

3 bananer
1 1/2 dl växtdryck
1/2 dl olivolja
3/4 dl ljus tahini
3/4 dl lönnsirap
4 dl dinkelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt

Valfri garnering

1 banan Sesamfrön

Gör såhär

Värm ugnen till 175°C.

Blanda skalade bananer, växtdryck, olja och tahini i en bunke. Mixa ihop med stavmixer tills chunky - men inte för länge eftersom brödet då blir kompakt! Har du ingen mixer kan du mosa bananerna med en gaffel och sedan blanda med de övriga blöta ingredienserna.

Vänd ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt i bananmixen. Vänd ner med träslev så att allt blandas, utan att röra för mycket.

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd bakform. Dela eventuellt en banan på mitten, på längden, och lägg på toppen av smeten, med snittytan uppåt, strö över sesamfrön.

Baka brödet i mitten av ugnen i 55 minuter. Vält ut det från formen. Låt svalna 15 minuter innan du skär i det.