Tahini Banana Bread av @plantbasedbythess

Brödet kan toppas med både matiga och söta pålägg; testa avokado, tunt skuren fänkål och tomat. Eller - för en söt favorit - valfri färskost, ljus tahini, lönnsirap och sesamfrön!
Bananbröd med tahini
Ingredienser
1 1/2 dl växtdryck
1/2 dl olivolja
3/4 dl ljus tahini
3/4 dl lönnsirap
4 dl dinkelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
Valfri garnering
1 banan Sesamfrön
Gör såhär
Värm ugnen till 175°C.
Blanda skalade bananer, växtdryck, olja och tahini i en bunke. Mixa ihop med stavmixer tills chunky - men inte för länge eftersom brödet då blir kompakt! Har du ingen mixer kan du mosa bananerna med en gaffel och sedan blanda med de övriga blöta ingredienserna.
Vänd ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt i bananmixen. Vänd ner med träslev så att allt blandas, utan att röra för mycket.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd bakform. Dela eventuellt en banan på mitten, på längden, och lägg på toppen av smeten, med snittytan uppåt, strö över sesamfrön.
Baka brödet i mitten av ugnen i 55 minuter. Vält ut det från formen. Låt svalna 15 minuter innan du skär i det.