Skydda din energi - energigivare och energitjuvar

Din energi är din största valuta. Spendera den väl. Investera den klokt.  


Har du någonsin haft en av de där dagarna då du känner dig hög på livet? Du vaknar upp, känner dig upprymd och känner dig bara på toppen av världen! De dagar då din energi är hög, du är på bra humör och det känns som att inget kan stå i din väg. Vi vill dela med oss av några enkla tips som kan hjälpa dig att känna så här, varje dag!

Idag är personlig energi något som är väldigt viktigt, ännu viktigare än under tidigare decennier. Med dagens teknik och sociala medier har nu alla tillgång till vår energi hela tiden. Människor är energiska varelser och vi har en tendens att plocka upp olika energier från influenser utifrån — från vår miljö, människorna vi möter, sociala medier och från nästan allt annat vi gör eller kommer i kontakt med.

Vi nämnde i vårt blogginlägg attraktionslagen -tips om dagliga affirmationer att vi är energiska varelser som verkar på en vibrationsfrekvens. Vi kan lära oss att ändra den energetiska frekvensen vi verkar på, vilket kan starta en positiv kedjereaktion i våra liv och påverka vad vi attraherar. Tänk på de tillfällen då din energi har påverkats av omgivningen och hur det kändes. Har du vissa människor i ditt liv som helt enkelt bara dränerar dig med sin låga energi? Å andra sidan, kanske har du den där vännen som kommer in i rummet och lyser upp det med sin bubblande, höga energi? I den här bloggen vill vi dela med dig av några energigivare och energitjuvar, så att du kan vidta åtgärder för att skydda din energiska frekvens och leva ett bättre liv.

Ta dig tid att reflektera över hur du har känt dig den här månaden. Hur har din energi varit den senaste tiden? Nedan finns några enkla och naturliga sätt att få en energiboost.  

Energigivare:

Ett glas vatten
Solljus
Näringsrik mat
Fysisk aktivitet
Att klä sig fin
Skratt
Gosa med djur
Egenvård
Meditation
Visualisering
Läsning
Musik
Frisk luft
Vänner och familj
Kreativitet
Att skriva
Att skriva dagbok
Att sätta avsikter
Sömn

Lägg nu lite tid på att identifiera saker som dränerar din energi. Dessa är viktiga saker att känna igen så att du kan börja sätta gränser för att skydda din energi och ditt välmående. Några av de vanligaste sakerna vi tycker tar energi från oss listas nedan. Läs igenom och se om du känner dig likadant, eller om du har andra som du skulle lägga till i listan.

Energitjuvar:

Övertänkande
Negativitet
Skräpmat
Stökiga miljöer
Skärmar och sociala medier
Skräp
Uttorkning
Ett inkonsekvent sömnmönster
Möjligen vissa livsmedel och alkohol
Att vara tillmötesgående mot alla
Att sätta orealistiska mål
Otydliga gränser
Att bara köra på utan vila och återhämtning

Protecting your energy - energy givers and takers

Nyckeln till ett fridfullt och rikt liv handlar om att sätta tydliga gränser för att skydda ditt inre lugn och din energi. Detta kommer inte bara att tillåta dig att få mer energi för de saker du tycker om och älskar, utan det kommer också att hjälpa din kropp och själ att bli mer utvilad. Att skydda din energi kommer att ha en positiv effekt i allt du gör och med alla du kommer i kontakt med. Andra kommer att börja märka förändringen hos dig, då du kommer troligtvis att bli mindre stressad och känna dig mer tillfreds.

Genom att implementera fler "energigivare" och minska antalet "energitjuvar" från listorna ovan kommer du att skydda och spara på din totala energi. Men en sak som vi verkligen vill rekommendera är att sätta gränser.

"Gränser kan definieras som de gränser vi sätter för andra människor, som indikerar vad vi finner acceptabelt och oacceptabelt i deras beteende mot oss." Gränser kan också sättas mot oss själva, och kan då vara ett kraftfullt verktyg i vardagen. Vi rekommenderar att du spenderar lite tid för dig själv och tar dig tid att fundera över de olika områdena i ditt liv, och lägg märke till triggers i varje område. Här på aim’n tycker vi om att sätta känslomässiga gränser, fysiska gränser, personliga gränser, relationella gränser och tekniska gränser. Lägg gärna till fler områden beroende på din livsstil. Lyssna på din intuition och vad ditt hjärta säger.  Inom varje kategori kan det vara bra att lägga upp en plan på hur du kan sätta tydligare gränser. 

Att sätta känslomässiga gränser kan betyda att säga nej till planer, att spendera mindre tid med människor som känslomässigt dränerar dig, eller att du tar dig tid för att känslomässigt varva ner dagligen. Fysiska gränser kan handla om att ha rent och städat omkring dig, att boosta kroppen med näringsrik mat och tillräckligt med vatten, eller att möta kroppens fysiska behov genom att exempelvis vila mer. Att sätta personliga gränser kan betyda att du lär dig att säga nej, eller att identifiera vad du behöver, hur du vill bli bemött och hur du förtjänar att bli älskad. Gränser i relationer kan innebära att spendera mindre tid med människor som dränerar dig, att tydliggöra hur du vill bli behandlad i en relation, eller att behöva ta några svåra beslut kring att klippa kontakten med personer som bara tar av din energi. Tekniska gränser kan betyda att ta ledigt från sociala medier eller göra en digital detox, eller kan det helt enkelt betyda att slå på stör-ej läget på mobilen på kvällen och morgon för att ge dig själv tid att varva ner och vakna utvilad. 

Kom ihåg att det är okej att skydda din energi. Det är okej att avbryta planer som inte längre känns rätt. Det är okej att inte svara på det där samtalet. Det är okej att ändra uppfattning om något. Det är okej att ha lite ensamtid. Det är okej att ha en ledig dag. Det är okej att säga ifrån. Bli medveten om vad som är värt din energi och tid. You’ve got this!

SHARE THIS ON PINTEREST!