Attraktionslagen - Tips På Dagliga Affirmationer

“Vi är som magneter –  lika attraherar lika.
Du blir OCH attraherar vad du tänker.”
— Rhonda Byrne

Du kanske har hört citatet ovan, eller hört folk prata om att “kan du föreställa dig mållinjen så är du redan halvvägs i mål”.  

Det finns något som kallas attraktionslagen som kommer från tron att om man investerar positiv energi i ett önskat resultat, så kommer de möjliggöra att målet förverkligas. Enkelt uttryckt, energin vi lägger på något är samma energi som vi kommer att attrahera. Vår verklighet manifesteras av de tankar vi tänker och dina handlingar formar sig efter dem.

Forskning visar att universum vibrerar, och i själva verket vibrerar all massa som verkar vara fast för det mänskliga ögat faktiskt på en subatomär nivå. Detta inkluderar oss som människor, de saker vi använder, naturen och djuren runt omkring oss samt alla andra saker på vår planet. All materia består av energi, även våra tankar och känslor.

Attraktionslagen fungerar alltid. Hur vi använder våra sinnen och de tankar vi tänker, dikterar faktiskt vibrationen vi lever i och dikterar i sin tur energin vi attraherar. Liknande energier attraherar varandra, därför spelar det så stor roll vilken energi vi vibrerar i. Om vi vibrerar med en lägre frekvens, är det mer sannolikt att vi attraherar energi i samma harmoni. Om vi vibrerar med en högre frekvens, är det mer sannolikt att vi attraherar energi av samma högre frekvens. Det finns flera olika sätt du kan öka din vibration på, såsom affirmationer, kreativ visualisering och positivt tänkande.

 

Här på aim’n använder vi positiva affirmationer som ett verktyg i vardagen, inte bara för att öka vår  vibration, utan också för att omvandla några av våra negativa tankemönster till positiva! Affirmationer är fraser eller uttalanden som används för att utmana negativa tankar. De uppmuntrar positiv attraktion i ditt liv och är ett utmärkt verktyg för att förbättra självkänslan. Affirmationer är viktiga eftersom de har kraften att motivera dig mot dina drömmar och mål samtidigt som de hjälper till när det kommer till att förändra och bryta gamla mönster. När affirmationer upprepas om och om igen kan de långsamt förändra ditt tankesätt, och med tiden kan de ha en enorm inverkan på ditt liv. Därför är affirmationer det perfekta verktyget att lägga till i din dagliga rutin för att verkligen börja förändra ditt tankesätt!

En studie visar att en genomsnittlig person har cirka 12 000 - 60 000 tankar varje dag och av dessa har 80% visat sig vara negativa. Hela  95 % av de negativa tankarna visade sig vara exakt samma som dagen innan, vilket visar att det är väldigt vanligt att man fastnar i ett negativt tankemönster. Våra hjärnor är faktiskt utformade för att vara negativa för att skydda oss från fara, men ibland kan man hamna i en virvelvind av negativt självprat och då kan affirmationer vara ett sätt att ta sig ur det. Du kan skapa affirmationer för alla områden i ditt liv, vårt tips är att börja skriva om de negativa sakerna vi säger till oss själva och sedan börja skapa positiva affirmationer utifrån dem.The Law of Attraction - Tips on Daily Affirmations

Steg 1. 

Det första steget är att bli medveten om tankarna i ditt huvud. Ägna en hel dag till bli extremt medveten om alla negativa tankar du tänker om dig själv just nu, ha din anteckningsbok till hands och skriv ner de tankar du vill bli av med. Dessa kan handla om din kropp, din ekonomiska situation, dina förmågor eller något annat område du skulle vilja förändra. 

Steg 2.

Nu när du har skrivit en lista, så ska vi fokusera på att skapa positiva "JAG ÄR"-uttalanden för var och en av dessa negativa tankemönster. Här är några exempel som vi har skrivit:

Gammalt tankemönster: "Jag är inte tillräckligt bra för att uppnå det liv jag drömmer om."

Ny “JAG ÄR…” affirmation: “Jag är tillräcklig, och är värd livet jag drömmer om."

Gammalt tankemönster: “Jag hatar hur jag ser ut.”

Ny “JAG ÄR…” affirmation: “"Jag är vacker och unik. Det finns ingen annan som jag, och det är min makt."

Gammalt tankemönster: “Jag är så dålig på att spara. Jag har inga pengar.”

Ny “JAG ÄR…” affirmation: "Jag är bra på att attrahera rikedom, och mina besparingar växer."

Gammalt tankemönster: “Jag är alltid stressad och har ångest. Jag känner aldrig att jag duger.”

Ny “JAG ÄR…” affirmation:"Jag är tillräcklig, bara genom att vara mig själv. Jag är precis där jag ska vara."

Steg 3.

Använd dina nya “Jag är…”-affirmationer när de gamla, tunga, negativa tankegångarna smyger sig på. Vi frågade några i aim'n teamet hur de implementerar sina positiva affirmationer i vardagen. En del läser dem högt dagligen, en del säger dem till sig själv i spegeln, några gillar att anteckna och skriva upp dem varje dag, och några föredrar att ställa in dem som popup-aviseringar i mobilen för att få små positiva påminnelser under dagen. 

Fina du, stort lycka till med dina positiva affirmationer!