Positiva Effekter Av Daglig Rörelse

Det finns många fördelar med att röra din kropp dagligen och vi vill gärna utmana dig att göra rörelse till en del av din dagliga rutin.
Att införa någon form av rörelse på ditt schema varje dag kan förbättra ditt liv på många sätt. Rörelse betyder inte att du behöver riva av ett styrke- eller träningspass sju dagar i veckan, eller att pressa din kropp till dess gräns varje gång. Genom att röra på oss, även om bara lite, så ger vi kärlek och energi till vår kropp och hjärna!

Här är några positiva effekter av att röra kroppen dagligen: 

Förbättrar ditt humör

Om du är i behov av en liten glädje- och energiboost är träning och rörelse en fantastisk och naturlig metod för att göra det. Forskning har visat att när du rör på din kropp frigörs endorfiner. Endorfiner är de kemikalier som naturligt produceras av våra kroppar, de har visats att inte bara lindra smärta, utan även öka humöret. Studier visar att, utöver bättre humör, ger endorfiner också en rad andra fördelar för våra kroppar, såsom minskning av stress, depression och ångest och kan också bidra till ett förbättrat immunsystem och bättre minne. 

Ger oss en frisk och hälsosam kropp

Genom att röra vår kropp stärker vi våra muskler och skelett, vilket har stor inverkan på vår balans, koordination och uthållighet. Utöver detta har studier visat att träning också kan minska risken för högt blodtryck och fetma.

Koppla bort dina tankar och lev i nuet

Tempot i dagens samhälle är väldigt högt och många lever ett hektisk liv som gör att det ibland kan vara svårt att leva i nuet och stänga av våra tankar. Träning kan vara ett bra sätt att koppla bort dina tankar för en stund. Genom att utmana dig själv att testa olika typer av träning, tvingar du hjärnan att koncentrera sig på annat och fokusera på att vara där och då.

Här är våra fem bästa tips för att leva en aktiv livsstil.

Schemalägg din "rörelse"-tid!

Detta ser olika ut för alla och det finns inget rätt eller fel. Utgå från din egen livsstil och dina personliga mål för att få in rörelse i ditt liv. Du kan tex. sätta upp olika mål på hur många gånger du vill röra din kropp per vecka eller månad och slutföra dem när det känns bra och passar dig. 

Gör det bekvämt och enkelt 

Träning behöver inte ta mycket tid eller vara extremt hård, du kan sprida din “rörelsetid” under små stunder hela dagen. Har du ett stillasittande jobb så är en tio minuters stretch mitt på dagen ett enkelt sätt att få in rörelse. Några andra sätt är att cykla eller gå till jobbet, ta trappan istället för hissen och med härlig musik i öronen kanske till och med dansa dig fram i vardagen. Gör rörelse till en rutin och njut. 

Boka en träningsdejt 

Kombinera två bra saker. Boka en aktiv dejt med en vän eller familjemedlem och träffas över en kaffe och en promenad. Andra saker vi älskar att göra tillsammans är att cykla till badhuset, upptäcka en ny lekplats, testa ett utegym eller äventyra i naturen.Träning och rörelse blir så mycket roligare om man har någon att göra den tillsammans med!

Teama upp med en kompis

Hitta en vän som också är angelägen om att röra på sig och teama upp. Lova varandra att inspirera och motivera varandra, sätt upp några mål, dela dem med varandra och var varandras hejarklack! 

Ha kul!

Fokusera på de saker du ÄLSKAR att göra! Det finns inget värre än att gå på ett träningspass som du verkligen inte känner för att göra. Lyssna till ditt hjärta och kropp. Fråga dig själv vad du känner för och hur mycket energi du har. Prova något nytt som boxning, zumba eller en hiit-klass. Om du har ett behov av att ta de lugnt, prova yoga eller gå en långsam promenad i naturen. Kom ihåg att resan är viktigare än destinationen så fokusera bara på att ha kul på vägen!