Vad är self love?

För oss betyder self love att vårda sitt sinne, kropp och själ. Det innebär att omfamna de upplevelserna som har format dig till den du är. Self love är att se dig i spegeln och veta att du är bra som du är, du är vacker, du är stark och du räcker till! 

Att ha self love och förstå sitt eget värde är grunden för hur vi behandlar oss själva och i förlängningen hur vi låter andra behandla oss. När vi förstår vårt eget värde så innebär de också att vi ställer högre krav för vår egen lycka och välmående, att vi inte nöjer oss med mindre än vad vi förtjänar. 

Hej fina du!

I dagens samhälle finns det många faktorer som spelar in när de kommer till att kunna känna self love och egenvärde. Det kan ibland vara svårt att inte jämföra oss med andra vi ser online, vilket kan ha en inverkan på hur vi värderar oss själva. 
Därför kommer här en påminnelse till dig: Du är fantastisk precis så som du är!
Du kanske läser det här och tänker för dig själv att det du verkligen hade velat känna så om dig själv, men inte vet i vilken ände du ska börja? Vi är här för att ge dig med några tips som verkligen har hjälpt oss på vägen, men först och främst vill vi påminna dig om att self love börjar med att förstå sitt eget värde. 
Det handlar om att lägga märke till de små sakerna och börja uppskatta dem, som hur din kropp ständigt jobbar på att hålla dig vid liv medan du gör de saker du älskar. 
Ge dig en stund att göra en kroppsskanning, en övning där du jobbar med att uppskatta varje tum av dig själv. Tänk på hur dina ögon låter dig se världens skönhet och hur din mun låter dig smaka utsökt mat. Hur din näsa låter dig känna lukten av ditt favorit-doftljus eller färskt bröd som bakas. Tänk på hur du har lärt dig att läsa, skriva och tala. Ta dig tid att göra den här skanningen över hela din kropp och lägg märke till hur otrolig du verkligen är. 
Det här är en övning vi älskar att göra dagligen, att bara ta några minuter av vår dag för att ligga i tysthet och verkligen uppskatta oss själva och allt vi är. Om du fortsätter att uppskatta dig själv mer och mer kommer du sakta börja känna att känslan för ditt eget värde växer vilket leder till self love.

Några saker som vi gör för att jobba med self-love dagligen:

    • Ge näring till vårt sinne, kropp och själ – genom att ge vår kropp näring med god mat, röra på våra kroppar och göra mer av saker som vi älskar!

    • Skriva dagbok — vi älskar att föra dagbok varje dag, vi skriver ner tre saker vi är tacksamma för och tre saker som vi uppskattar om oss själva just nu. Vi uppmuntrar dig att också göra det till en vana och en del av din dagliga rutin.

    • Tala positivt om dig själv – Genom att tala om oss själva på ett positivt sätt stärker vi oss själva. Det är viktigt att lägga märke till de gånger du talar negativt om dig själv och då anstränga dig för att börja ersätta dessa negativa meningar med positiva.

    • Att känna efter hur kroppen mår - vi älskar att ta en stund varje dag för att fråga oss själva hur vi verkligen mår i det här ögonblicket. Observera och lyssna på de känslor och tankar som som dyker upp.

    • Var snäll mot dig själv - vi gör detta genom att ge oss själva tillåtelse att vara människor. Alla gör misstag, alla har upp- och nedgångar och det är viktigt att påminna sig själv om att ingen är perfekt. Tillåt dig själv att växa i din egen takt!
Vi uppmuntrar dig att sätta dig själv som din första prioritet i livet. När du älskar och uppskattar dig själv - är det mer sannolikt att du skapar lycka omkring dig, det sprider sig till de människorna du möter i form av positiv energi. Till och med de minsta handlingar av kärlek, vänlighet och medkänsla kan ha en stor påverkan på andra människors liv.. Men allt börjar med din kärlek till dig själv!