Så skapar du en ny träningsrutin - våra 5 bästa tips!

Är du redo för en ny, hälsosam träningsrutin? Att komma igång kan vara svårt i början, men dessa enkla tips kommer att hålla dig motiverad när du börjar träna. Här är våra fem bästa träningstips som gör att din träning känns både rolig och hållbar!

Sätt upp realistiska mål
Kom ihåg att skapa en hälsosam vana inte sker över en natt, och det kan ta tid att nå resultatet du siktar på. Om du har ett specifikt träningsmål som du vill uppnå, försök att dela upp det i mindre mål som känns realistiska. Att lyckas med dessa mindre mål kommer att motivera dig att fortsätta med din nya rutin – även de dagar du inte riktigt känner för det.

Var konsekvent
Att skapa en konsekvent rutin kan hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv. Vilken tid på dagen fungerar bäst för dig att få in ett träningspass? Påminn dig själv om bara tävla mot dig själv, och att alla var nybörjare en gång i tiden. Bygg upp en hållbar träningsvana genom att börja smått, ta det försiktigt och kom ihåg att det kan ta några veckor innan träningen känns som en naturlig och rolig del av din vardag.

 

Träna tillsammans
Träning är roligare tillsammans! Att träna med en vän eller familjemedlem hjälper er inte bara att hålla varandra motiverade och inspirerade, utan kommer också att minska risken att ni missar ett inplanerat träningstillfälle. Så hör av dig till en vän och upptäck en ny träningstyp tillsammans. Kanske vill ni börja springa, testa Pilates eller börja styrketräna på gymmet?

Glöm inte vatten
Glöm inte att dricka mycket vatten – speciellt före, under och efter träning. Att dricka tillräckligt kommer att förbättra din prestation och energi, särskilt om du tränar under varma förhållanden eller under en längre tid.

Testa något nytt
Utmana dig själv och din kropp genom att testa olika typer av träningspass och aktiviteter. Detta förhindrar att du blir uttråkad och är ett roligt sätt att testa något du aldrig har gjort förut. Kanske kommer kampsport, tyngdlyftning eller tennis att bli din nya favorithobby?

—----

Hoppas att dessa träningstips tips har inspirerat dig att skapa en ny hälsosam vana. Stort lycka till med din träning!