Kickstarta din morgon med att skriva dagbok!

Skrivinspiration och idéer

Vill du starta dagen på bästa sätt? Att skriva morgondagbok är en underbar rutin för att sätta tonen för dagen, komma in i rätt tänkesätt och låta tankarna flöda på papper. Att skriva har visat sig inspirera till djup reflektion, ge dig insikt i ditt tänkesätt och öka ditt välbefinnande. Behöver du inspiration för att komma igång med skrivandet? Här är sex olika inspirerande frågeställningar för att börja din dag på rätt sätt och få igång din kreativitet.

Varför ska du börja skriva morgondagbok? 
Att skriva är ett kreativt verktyg för självutveckling och stresshantering. Att skriva dagligen i 10-15 minuter hjälper dig att förbereda dig mentalt för dagen och att hålla koll på dina tankar. Forskning visar att skriva bara 15 minuter om dagen tre gånger i veckan kan hjälpa till att minimera stress.

Börja med att sätta dig på en bekväm plats. Välj en frågeställning nedan och ställ klockan på femton minuter. Skriv ner frågan överst på sidan och låt sedan dina tankar och penna flöda fritt. Om du känner dig inspirerad och vill skriva lite längre om ett visst ämne, go for it. Här kommer några enkla frågor för att sätta igång inspirationen och reflektioner.

 

Vad ser jag fram emot mest idag?
Tillåt dig själv att känna och uttrycka din spänning för något idag - vare sig det är en stor händelse eller bara ett litet glädjeämne i vardagen.

I slutet av dagen vill jag känna mig…
Att börja din morgondagbok med denna frågeställning hjälper dig att fokusera på hur du vill planera dagen framför dig. Använd din dagbok för att skriva ner en plan för dagen och gör en liten handlingsplan för att uppnå känslan du vill åt.

Idag är jag tacksam för…
Här kommer en liten tacksamhetspåminnelse! Skriv ner några saker som du känner dig tacksam över idag - stora som små. Det kan vara din hälsa, din familj, din partner, ditt husdjur eller dina vänner.

Något jag känner mig nyfiken på att lära mig mer om idag är….
Den här frågeställningen hjälper dig att verkligen fundera över vad som har väckt ditt intresse på sistone. Är det ett nytt språk, en plats du vill besöka, eller en ny hobby? Skriv ner några idéer och vad du kan börja med att göra redan idag för att lära dig mer om ditt nya intresse.

Idag väljer jag…
Skriv ner ett par saker som du vill välja att göra eller känna idag. Väljer du att känna lycka, tacksamhet, en annan känsla eller väljer du kanske att ta tag i något idag som du har skjutit upp ett tag?

Vad är en sak som jag kan göra idag för att närma mig mitt största mål i livet?
Här är en uppmaning som kan hjälpa dig att bryta ner dina största drömmar och mål i mindre steg som känns mer hanterbara – och påminna dig om vart du är på väg! Din morgondagbok kan ses som en karta över dina framsteg.

Vi hoppas att dessa enkla frågeställningar hjälper dig att känna dig inspirerad, motiverad och redo för vad dagen har att erbjuda. Njut av din härliga nya morgonrutin! 

SHARE THIS ON PINTEREST: