Core träning - 6 fördelarna med att bygga en stark core

Din coremuskulatur är den centrala delen av din kropp, inklusive nedre delen av ryggen, höfterna och magen. Men visste du att en stark och aktiv core kan gynna kroppen på flera olika sätt? Från att skydda dina organ till att minska ryggsmärtor? Här kommer 6 fördelarna med att bygga en stark core!

 1. Förebygger skador

  Coreträning är viktigt för att förebygga skador, både i vardagen och under fysisk träning. Din core balanserar och fördelar kroppens krafter under olika typer av rörelser. En stark coremuskulatur kan därför förhindra att du skadar dig om du snubblar samt förebygga förslitningsskador på muskler som jobbar ihop med din core.


 2. Bättre andning
  Visste du att din core kan ha stor inverkan på din andning? Att ha en alltför svag coremuskulatur kan orsaka begränsad och ytlig andning vilket kan påverka dina energinivåer och kroppsfunktioner negativt. En stark och aktiv core gör att du kan andas djupare, vilket ger mer syre till dina muskler och förbättrar både uthållighet och återhämtning.
 
 1. Förbättrad fysisk prestation 
  För att ha kraft, kontroll och balans i din fysiska prestation är en stark core viktigt. Att ha en stark core gör att du kan arbeta hårdare under dina träningspass och aktiviteter. Detta hjälper dig att utveckla och  förbättra och din totala styrka, samt hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din träning!
 1. Minskar ryggsmärtor
  Har du ont i ryggen? Att stärka din core är avgörande för din rygg! Eftersom coremuskulaturen är ansvarig för att stabilisera och stödja ryggraden, kan en svag core leda till smärta i ländryggen. Att stärka dessa muskler är ett effektivt sätt att förebygga ryggsmärtor.
 1. Skyddar dina organ
  Att ha en stark core säkerställer att allt som finns innanför den i din kropp, är skyddat och hjälper ditt system att fungera bättre. Detta hjälper inte bara med matsmältningen, utan kan också hjälpa till att optimera din ämnesomsättning och rena kroppen.
 1. Förbättrar balans och hållning
  Vill du förbättra din hållning? En nyckel till detta är att ha en stark core! Prova yoga eller pilates, tyngdlyftning och andra övningar inriktade på att fokusera på ryggen, eftersom detta i sin tur hjälper till att stärka dina coremuskler och förbättra kroppens fysiska stabilitet.

Core workout - 6 benefits of building a strong core