“Magi uppstår utanför din trygghetszon”

5 enkla life hacks för att utmana dig själv i livet 

Känner du dig lite omotiverad i livet för tillfället? Kanske har du det lite för bekvämt? Då kan du har fastnat i din trygghetszon - den fysiska och psykologiska zonen som finns i både vårt personliga och professionella liv. Men visste du att det ofta är utanför din trygghetszon där all magi uppstår? Här är några av våra bästa life hacks kring hur du bryter dig loss från din trygghetszon - och börja skapa ett rikare liv!

Ikigai - the Japanese secret to living a purposeful and fulfilling life.

1. Gör förändringar i din dagliga rutin
Ett enkelt sätt att komma ur din trygghetszon är att helt enkelt bryta din vardagliga rutin. Kom ihåg att det inte behöver vara någon större förändring. Börja med små förändringar, som att exempelvis ta en annan, mer naturskön väg hem från jobbet eller ersätta Netflix-tittandet med att läsa en intressant bok. Detta är ett bra sätt att bryta upp det repetitiva i vår vardag och addera några fräscha, nya perspektiv.

2. Testa en liten grej varje vecka
Gör en sak på din to-do list eller bucket list varje vecka. Kom ihåg att vara realistisk och börja smått, och försök att inte vänta på det perfekta ögonblicket. Testa att göra den där saken du har velat göra länge, även om du inte känner dig 100% redo. Även ett litet steg är ett steg i rätt riktning mot att uppnå dina största drömmar och mål. Glöm inte att fira alla häftiga nya grejer du testar, oavsett hur stora eller små de är.

3. Identifiera dina rädslor
En sak som ofta hindrar oss från att ta klivet ur vår år trygghetszon är rädslan för det okända. Försök att identifiera dina rädslor och vad som får dig att känna dig obekväm, och utmana dig själv att göra just det. Det är först när du verkligen möter dina rädslor som du kommer att växa som person. 

4. Omge dig med människor som stöttar dig
Att utmana sig själv och prova något nytt kan kännas lite skrämmande, men det hjälper att ha vänner och familj i närheten när man försöker ta sig ur sin trygghetszon. Omge dig med positiva och snälla människor som kommer att ha din rygg oavsett vad och som kommer att heja på dig genom allt.

5. Tacka ja!
Alltid velat åka till Paris, men inte kommit till skott att boka resan? Fortsätter du att tänka på ditt drömjobb eller utbildning, men inte sökt ännu? Att tacka ja till fler möjligheter runt omkring dig, ibland på impuls, är ett bra sätt att komma ur din trygghetszon. Gör ett medvetet försök att säga ja till fler saker utan att tänka för mycket på det, även de saker som du vanligtvis inte skulle tacka ja till. Lyssna på ditt hjärta och dina inre önskningar!

Fråga dig själv: Har du fastnat i din trygghetszon?
"Jag skulle aldrig äta…", "Jag skulle aldrig försöka..." , "Jag skulle aldrig testa…. "," Jag skulle aldrig göra...". Känner du igen dig? Det låter som att det kan vara dags att kliva utanför din trygghetszon!

Vänd blicken inåt och reflektera över dessa ämnen:

När åt jag senast något jag inte har smakat tidigare?
Hur länge har jag haft mina nuvarande rutiner?

Har jag upplevt en brist på äventyr i mitt liv nyligen?
När gjorde jag senast något som jag var rädd för?

Att utmana sig själv och testa något nytt gör att du växer på både en känslomässig och psykologisk nivå. Vi hoppas att dessa tips kan inspirera dig att ta det första steget! Kom ihåg att det krävs övning för att lämna din komfortzon och ju mer du utmanar dig själv, desto mer givande kommer ditt liv att bli. ❤️

SHARE THIS ON PINTEREST: