SELF-CARE TIPS FRÅN AIM'NS GRUNDARE

Vi frågade våra grundare Tekla & Helen om vad self-love är för dem.

För oss handlar self-love om att ta hand om sin kropp och knopp och sin själ, så du kan vara ditt bästa jag.

TEKLA'S TIPS

PLANERA IN EN DEJT MED DIG SJÄLV 

Ta dig tid att skämma bort dig själv och gör saker som du mår bra av. Boka en "dejt" med dig själv, planera in egentid i din kalender och gör saker du älskar. Skäm bort dig själv med saker du vanligtvis inte prioriterar eller känner har tid till, som att laga en lyxig middag, ta ett långt bad eller njut av "hemma-spa" med hårinpackning och ansiktsmask. För mig är de nyttigt att ha saker att längta efter och jag blir fylld av energi och fjärilar i magen tills det är dags. Detta är också en sak jag älskar att göra tillsammans med min sambo och vi båda blir fyllda av glädje när vi planerat vart vi ska äta och vad vi ska göra tillsammans under vår dejt. 

RÖR PÅ DIG 

Att ta mig tid till fysisk aktivitet är viktigt för mig. Ibland räcker det att göra en snabb youtube-träning framför tv:n eller gå en promenad, bara genom att få in lite rörelse varje dag så fyller du dig själv med endorfiner och ny energi. Det är alltid extra svårt att pusha sig själv när man känner sig låg, men det är dessa dagarna du behöver träning som mest, känslan och humöret efteråt är magiskt. Hitta en aktivitet som passar dig och som du tycker är rolig, då blir träningen aldrig ett tråkigt måste. Min favoritträning är kitesurfing, tennis och dans! 

SÄTT PÅ DIN FAVORIT SPELLISTA 

Om du har massvis att göra och du känner att du inte har tid för self-love, sätt då på din favoritspellista, skaka loss och sjung med i låten! Oavsett vad du gör just då så blir allt så mycket roligare när du lyssnar på dina favoritlåtar.

HELEN'S TIPS

MORGON RUTIN 

För mig är min morgonrutin väldigt viktig eftersom det är bästa tiden då jag kan fokusera på mig själv. Mina morgnar brukar oftast starta 5:00 (ibland senare om min kropp behöver mer sömn). Jag börjar alltid med ett glas vatten och efter det 20 minuters meditation där jag går igenom vad jag är tacksam för och skapar en bild av min drömdag. Vissa dagar skriver jag även ner mina tankar. Efter min mediation brukar jag göra någon sorts träning eller stretch med en podcast i mina öron. Denna morgonrutin är viktigt för att boosta mig själv så att dagen blir mer positiv och lättsam!

KOPPLA BORT ALLA MÅSTEN 
Ibland är de viktigt att koppla av och komma ifrån alla “måsten” ett tag. Ta ett långt bad, gör yoga, välj bort din skärm och fokusera på nuet. Hitta en aktivitet eller hobby som får dig att släppa alla andra tankar. För mig har det funkat att sticka och måla, det hjälper mig att slappna av, jag jobbar med mina händer och skapar samtidigt något fint. 

SKRIV ETT KÄRLEKSBREV TILL DIG SJÄLV 
Peppa dig själv genom att skriva ett kärleksbrev med alla bra saker om dig själv. Spara dessa så att du kan öppna och läsa när du känner att du behöver lite mer pepp och boost. Ta tag i en penna och ett papper och sätt dig på en skön plats, börja tänka på vad du älskar med dig själv, vad är det som gör att du är stolt över dig själv? Bli ditt egna största fan och låt inga osäkra tankar dra ned dig. Du är fantastisk och vacker precis som du är!