Bakad potatis med vegansk curry
Denna krämiga supergoda veganska cyrrun av @fivesechealth är så god, ni måste prova!
Bjud hemma dina vänner och bjud på detta goda receptet!
INGREDIENSER: 4 bakpotatisar
Krämig curry sås: 400gram tofu, 1,5 dl water, 1 msk jäst, 1 msk curry krydda, 2 msk citron juice, 1/2 tsk havssalt, 1/2 tsk malen svartpeppar, 1/2 tsk vitlökspulver
Fyllning: 4 söta äpplen, 1/2 rödlök, topping 1 dl dill
Instruktioner:
1. Tvätta potatisen och lägg dem i ungen. 200 grader i 40-50 minuter
2. Gör currysåsen genom att lägg i alla ingredienser i en mixer och mixa tills den blir len. Häll currysåsen i en stor bunke.
3. Skala äpplena, dela i kuber. Hacka rödlöken. Lägg i äppelkuberna och den hackade rödlöken i bunken.
4. Rör om alla ingredienser i bunken med såsen. Se till så att äpplena och rödlöken är täckta av currysåsen.
5. När potatisen är färdig bakade i ungen, gör ett kryss på toppen så att det finns plats att lägga på fyllningen.
6. Full upp potatisarna med den goda curryblandningen och toppa med lite dill.
