aim’n rustar för framtiden— automatiserad lagerlösning ökar kapaciteten inför Black Week

Snabbväxande sportklädesvarumärket aim’n befinner sig på en framgångsrik resa och växlar upp med sin största investering någonsin: ett nytt huvudkontor och tillhörande automatiserat lager vid E6:an i Getinge utanför Halmstad. 

  

Vi är jätteglada att äntligen vara på plats i Getinge och gå live med vår nya lagerlösning. Med det nya lagret femdubblar vi vår lageryta och tack vare satsningen på automation känner vi oss redo för Black Week än någonsin. Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och den nya lokalen ökar vår kapacitet enormt. Nu kan vi enklare skala upp vår verksamhet och bredda sortimentet ytterligare. Vi ser fram emot att kunna leverera ännu snabbare och bättre service till våra kunder, säger Anders Gustavsson, Head of Logistics på aim’n.

Det 6 000 kvm stora lagret är certifierat enligt Miljöbyggnad klass Silver som ges ut av Swedish Green Building Council. Lagret har 10 meters takhöjd och drivs delvis av solceller med kapacitet att producera 100 000 kWh per år. Hållbarhet har varit i fokus genom hela projektet, bland annat genom att teckna ett miljöklassat och ursprungsmärkt elavtal från Varbergs Energi som erbjuder 100% förnybar el. 

Det nya lagret är fullt automatiserat med en Autostore-lösning från Element Logic som innefattar 16 000 bins, 22 robotar och 6 operatörsportar och ska serva aim’ns kunder runt om i världen.

Vi ville gärna fortsätta utveckla vår verksamhet från vår hemstad. Getinge är ett bra läge för oss, med skylten mot en av Sveriges mest trafikerade motorvägar och närheten för logistikbolagen. Vi har jobbat mycket med lokala aktörer genom hela projektet, med bland annat MTA som totalentreprenör och pallställ från Halmstadbaserade AJ Produkter, säger Anders Gustavsson. 

Satsningen är också en viktig pusselbit för att kunna samla hela personalstyrkan under samma tak. Utöver den moderna logistikfastigheten byggs också 2000 kvm kontorsyta på samma mark. 
– Vi ser stora fördelar med att vara och jobba tillsammans mellan teamen och tror att det är i det personliga mötet som magi uppstår. Vi ser fram emot att kunna samla hela gänget från både kontor och lager i början av 2023 i Getinge, säger Anders Gustavsson.