Tre Sätt Att Använda Yogablock För Att Sträcka Ut Dina Muskler

Visste du att daglig stretching kan bidra till din fysiska och mentala hälsa? Att stretcha och göra yoga är ett våra favoritsätt för att vila och ladda batterierna. Vi tycker att det är den perfekta aktiviteten för att fokusera på nuet och verkligen ladda om - i sinne, kropp och själ. Oavsett om du har en timme över eller bara fem minuter, så är stretching den perfekta aktiviteten att grunda i och fokusera på din kropp och andning. 

Vår team member Nickee är certifierad yogalärare och kommer visa sina favorit-poser med hjälp av yogamatta och yogablock nedan. Nickees tre favoritpositioner med yogablock är sittande asana med korsade ben, kråkans position och halvmånen. Positionerna kan anpassas från nybörjarnivå till en avancerad nivå - perfekt oavsett om du är helt ny på yoga, eller vill ta din yogapraktik till nästa nivå.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles

Sittande asana med korsade ben (Sukhasana)

Denna position är perfekt om du är helt ny på yoga och stretching. Huvudsyftet med sukhasana är att hamna i ett meditativt tillstånd. I denna position är det fördelaktigt att sitta på ett yogablock för att luta bäckenet och lätta på trycket på nedre delen av ryggen. Positionen hjälper till att lugna sinnet och ger dig en fridfull känsla.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles


Halvmånen (Ardha Chandrasana)

Denna positionen är en stående asana, och är bra för att stärka och sträcka ut dina muskler. Halvmåne-positionen stärker dina lår, mage, vrister och sätesmuskler. Den öppnar också upp och sträcker ut bröstet och axlarna, förlänger ryggraden och stärker bålen genom en twist. Att använda ett yogablock är bra för stöd och balans. Se till att din grundade fot är vänd upp mot toppen av din matta med din fot, knä, höft och axlar i samma linje. Se till att din upphöjda fot är böjd och aktiv. Din bröstkorg och bål vrids upp, samtidigt som du vrider ut höfterna.

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles


Crow Pose (Bakasana)

Denna position är mer avancerad och är en bra balansövning. Använd blocket för att stå och sitta på huk samtidigt som du placerar dina knän på dina triceps. Luta upp dina höfter mot taket och aktivera magmusklerna. Tryck ner i marken med händerna och se till att du använder alla dina fingrar för att förbättra din balans. Denna positionen är bra för att förbättra balansen såväl som din övergripande kroppsstyrka.

Nu när du har fått lite stretchtips, utmanar vi dig att avsätta lite tid under veckan för att verkligen ta hand om din kropp. Det räcker med fem minuter om det är allt du har, eller så tar du dig tid för en längre session. Dämpa ljuset, tänd ett doftljus eller bränn några eteriska oljor och spela lite lugnande musik för att komma till ro. Stretching är fantastiskt för din kropp, men också för ditt sinne. Ladda batterierna, ta dig tid för vila och återhämtning och ha en helt fantastisk dag. Det är du värd!

3 Ways To Use Yoga Blocks To Stretch Your Muscles