Wellness talk with: @bydidem

Vi hade ett litet samtal med den finska fashionistan, entreprenören och content skaparen Didem Özgün, @bydidem. Vi fick ta del av hennes story, vad som får henne att le och vad hon skulle säga till sitt 16-åriga jag.

Namn: Didem
Ålder: 34
Stad: Helsingfors/Stockholm
Familj:
 Luca, min 9-åriga son
 Rolf – min hund
 Antti – min pojkvän
 Mamma, Pappa, två systrar

   

Vem är Didem Özgün?
Jag är en person som njuter av de små och stora sakerna i livet. En livsälskare som ger allt, känslomässigt, andligt och fysiskt. Jag är en entreprenör och älskar den flexibilitet som följer med mitt jobb. Jag tar inte mig själv på alltför stort allvar och lever ett spontant liv. Jag är en tidsoptimist – fråga mina närmaste vänner och familj så förstår du.  

Berätta din story?
Jag började som livsstils- och modebloggare redan 2012, men de som startade som en hobby blev snabbt ett heltidsjobb när jag började skriva för finska Cosmopolitan och Elle, samtidigt som jag växte mitt personliga varumärke, särskilt på sociala medier. Nu jobbar jag främst med Instagram som @bydidem. 

De bästa i mitt liv är:
Just nu är jag glad på alla fronter i mitt liv. Jag vaknar varje morgon och känner mig lugn och stabil, vilket är ett resultat av de val jag har gjort under min karriär. Förutom det är jag väldigt kär i min pojkvän och kan knappt bärga mig inför vårt nya äventyr i Stockholm. 

Vad skulle du säga till ditt 16-åriga jag?
Var stark, lita på din magkänsla och ta dig tid att komma på vad du vill göra eller bli. Du behöver inte ha hela ditt liv klart för dig än. Våga lämna din trygghet och göra misstag. Du lär dig och blir starkare av dem. Av egen erfarenhet kan jag säga att ingenting i mitt liv faktiskt blev som jag hade planerat. Lev livet fullt ut och njut av resan.

Vad gör du för att återhämta dig?
Jag behöver mycket egentid – det är så jag laddar batterierna.

När du har en dålig dag...?
Jag mediterar, lyssnar på bra musik och tar en bastu. Jag tillåter mig också att ha dåliga dagar då och då. Sånt är livet och det är helt okej.

3 saker du är tacksam för?
Jag är tacksam för balansen som jag har hittat i mitt liv, genom en framgångsrik karriär och en kärleksfull familj/vänner. Det har varit en lång resa för mig att komma dit jag är idag och det är därför jag är tacksam för allt jag har uppnått hittills. Ord kan inte beskriva hur stolt jag är över min son, Luca. Att vara mamma är den största gåvan av alla. Det är en kärlek som aldrig sluta växa.

Wellness talk

Vad är du mest stolt över med dig själv?
Att jag vågat - Jag är stolt över att jag har vågat ta mig ur min komfortzon och ge mig ut i livet. Jag har tagit stora beslut och förändringar i mitt liv som har format mig till den jag är idag.

Vad får ditt hjärta att le?
Tja, just nu ett "Facetime-samtal" som jag hade med min pojkvän. Han vet hur man får mig att skratta och kan alltid muntra upp mig.

Ditt bästa self-care tips?
Jag uppmuntrar alla att ta sig tid att göra lite själv-reflektion, utan att vara för kritisk mot sig själv. Jag har några dagliga rutiner som jag inte vill kompromissa med, till exempel min hudvårdsrutin. Jag kan spendera timmar i mitt badrum och skämma bort mig själv. Sist men inte minst, omge dig med människor som lyfter dig och ger dig mer än vad de tar. 

Hur lever du en aktiv livsstil?
Det är naturligt för mig att leva aktivt. Det ger mig energi. Uppmuntra och utmana dig själv, särskilt om du känner dig lite nedstämd och trött. Känslan efter ett bra träningspass är oslagbar! Det är en kedjereaktion: när du rör dig och har en aktiv livsstil så väljer du oftare hälsosam mat, vilket leder till god sömn och så vidare.

Bästa träningstipsen?
Ta dig tid att testa olika träningssätt för att ta reda på vad du gillar bäst. Att träna ska vara roligt! 

Bästa life hack?
Kolla in min Instagram @bydidem under höjdpunkter för att se de bästa life hacket om hur man skär en apelsin. Det kommer att förändra ditt liv!

Fyra saker som beskriver dig bäst?
Generös
Empatisk
Att jag inte tar mig själv på alltför stort allvar
Tidsoptimist

Vad inspirerar dig?
Jag blir inspirerad av människor som följer sina drömmar och förverkligar dem. Jag blir också inspirerad av människor som utstrålar positiv energi.

Vad är du brinner för?
Jag brinner för att utveckla mitt personliga varumärke och den frihet och kreativitet som detta område ger mig.

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Frukt!

Vad äter du till frukost?
Kaffe med havremjölk, färskpressad apelsinjuice, frukt och bär. Ägg på olika sätt tillsammans med avokado. Jag älskar också fetaost och vattenmelon tillsammans. Lägg färsk mynta på toppen som en sista touch!

Wellness talk