Lemon Boost - fem hälsofördelar med citroner

När livet ger dig citroner – gör lemonad

Visste du att denna lilla gula frukt är en av de nyttigaste frukterna som finns? Citroner är fulla av vitaminer och antioxidanter, och att inkludera dem i din dagliga kost kan förbättra din hjärthälsa, sänka blodsockret och minska risken för sjukdomar. Här är fem hälsofördelar med citroner!

Fulla av vitaminer och mineraler
Citroner är en av de bästa källorna till C-vitamin, fibrer och järn. Forskning visar att att äta frukt och grönsaker som är rika på C-vitamin kan minska risken för stroke och hjärtsjukdomar. C-vitamin kan även stärka ditt immunförsvar och kan bekämpa infektioner. En hel citron ger cirka 31 mg C-vitamin, vilket är 51 % av det dagliga referensintaget (RDI).

Förbättrar hjärthälsa
Citron är rik på kalium. Att äta en kost med mycket kalium kan sänka blodtrycksnivåerna och forskning visar att detta kan ha positiva effekter på hjärthälsan.

   

Ökar ämnesomsättningen
Att dricka ett glas vatten med citron på fastande mage är ett bra sätt att börja dagen. Citronvatten kan ge kroppen en extra energikick och sätter igång ämnesomsättningen.

Håller kroppen återfuktad
Dryck som är rik på elektrolyter håller dig återfuktad  längre än vanligt vatten. Att dricka citronvatten är därför ett utmärkt alternativ för att hjälpa dig att hålla vätskenivåerna i kroppen. 

Förbättrar matsmältningen
Att lägga till några citronskivor i ditt varma eller kalla vatten är ett bra sätt att boosta din matsmältning. Citron kan minska symtomen på halsbränna och sura uppstötningar samt kan förbättra matsmältningsproblem som förstoppning, uppblåsthet och illamående.

Enkla sätt att använda citron 

  • Pressa lite citronsaft på din favoritsallad
  • Lägg citron i ditt te för lite extra smak och hälsofördelar
  • Drick citronvatten på morgonen för att öka din ämnesomsättning och hjälpa dig att hålla dig återfuktad
  • Unna dig en klassisk lemonad med ekologiskt socker/sockeralternativ 

Låt dig inspireras av vår nya färg: Lemonade!