Chocolate Matcha Loaf

Kombinationen matcha och choklad är otroligt god, du måste bara testa denna! Med sötma från dadlar och med olivolja och linfrön för massa hälsosamma fetter. Toppad med ett lager av Kokosyoghurt-frosting och färska bär. Dessutom är detta recept fritt från animaliska produkter! Vegansk bakning kan kännas svårt för många, men det här receptet bevisar att du enkelt kan få en hälsosam vegansk kaka som också är riktigt läcker!

 

Recept av @elsas_wholesomelife

Recept:
Vegansk, mejeri fri, fiberrik, hälsosamma fetter, låg sockerhalt

Torra Ingredienser:
180g vitt mjöl
160g fullkorns dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat soda
1/2 tsk salt
2 msk matchapulver
1,2 dl kakaopulver

Våta Ingredienser:
12 Medjool dadlar (200g)
1 msk linfrön
0,8 dl olivolja
2,8 dl kopp mandelmjölk (hemlagat recept från min e-bok i butiksdelen på min webbplats!)

Till dekoration:
250 g kokosyoghurt (leta efter en sort utan tillsatt socker)
2,4 dl kopp färska bär
En näve körsbär
Lite extra matcha pulver
Ätbara blommor, så som torkade rosenblad (endast dekoration)

Chocolate Matcha Loaf

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader celsius (varmluftsugn) eller 200 grader celsius (ej varmluft) och klä en limpa form med bakplåtspapper (alternativt kan du baka i en cirkelformad kakform)
  2. Sikta alla torra ingredienser i en stor bunke.
  3. Tillsätt alla våta ingredienser i en mixer och mixa (se till att dadlarna är väl bearbetade/släta)
  4. Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och häll de blöta ingredienserna från mixern i skålen.
  5. Vänd runt de torra och blöta ingredienserna tills den precis blandas (obs: tiden de tar att blanda det våta i det torra ska vara snabb och inte överarbetad den så att limpan blir luftig och reser sig fint)
  6. Häll smeten i bakformen och sätt in direkt i ugnen.
  7. Grädda i 45-50 minuter, kolla efter ca 40 minuter, stick ett spett och se om det kommer ut ren utan kladd.
  8. Ta ut ur ugnen och låt stå i formen för att svalna i 20-30 minuter, ta sedan ur kakan ur formen och lägg på galler för att svalna i ytterligare 20-30 minuter.
  9. För att dekorera, bred kokosyoghurt över limpan, toppa med färska bär, körsbär, ätbara blommor (för dekoration) och strössla över lite extra matchapulver.
  10. Ät och njut!

    Chocolate Matcha Loaf

     För fler recept kolla in @elsas_wholesomelife