Chocolate Chip Cookies

Delicious vegan cookies with a hint of coffee. For Veganska chokladkakor med en hint av kaffe. För fler läckra recept från Ellie Watson, kolla in hennes två bästsäljande veganska kokböcker här.

Chocolate chip cookies
10-12 st
Förvaras lufttätt i skafferiet i upp till 4 dagar eller i kylen i upp till 1 vecka.

Ingredienser:
1 msk linfrömjöl
3 matskedar sojamjölk
80 g veganskt smör
45 g kokossocker
1 tsk vaniljextrakt
1 shot espresso (eller 1 tesked snabbkaffe blandat med 2 matskedar varmt vatten)
225 g vanligt mjöl
1/2 tsk bakpulver
90 g veganska mörka “chocolate chips”

Hur man gör:
Värm ugnen till 160 grader varmluft. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda linfrö mjölet och sojamjölken i en skål och ställ åt sidan. Lägg det veganska smöret, kokossockret och vanilj extraktet i en stor mixerskål. Använd en handmixer och vispa på medium i 2-3 minuter eller tills den är mjuk och slät. Rör ner kaffe- och linfrö- blandningen och sikta sedan i hälften av mjölet och allt bakpulver.

Sätt din mixer på låg nivå och vispa tills ingredienserna är väl blandade. Tillsätt det återstående mjölet och vänd igenom, tillsätt sedan hälften av chokladbitarna och knåda in i degen. Rulla ihop degen till 10-12 jämnstora bollar. Platta försiktigt ut bollarna tills de blir ca 1,5 cm tjocka och lägg på några chokladbitar i toppen av varje kaka.

Grädda i 15 minuter eller tills de är gyllene. Låt svalna i 5 minuter innan du äter eftersom chokladen blir väldigt varm.

För fler smaskiga veganska recept, glöm inte att kolla in Ellies två bästsäljande veganska kokböcker här.