Byten, returer & reklamationer

Byten: 
Vi erbjuder fria storleksbyten. 

Vill du byta till ny storlek? Välj orakskod För liten eller För stor och nya storleksalternativ dyker upp. När du skickat tillbaka paketet kommer vi hantera ditt byte och registrera en ny order som vi skickar ut till dig. Du behåller samma faktura och betalar samma pris på nya produkter. Om vi inte kan göra bytet pga en slutsåld vara kommer du istället få en återbetalning. 

Du ska inte lägga ny order om du redan har valt storleksbyte i det digitala returformuläret. 

Vill du byta till en annan produkt? Då får du returnera det plagg du inte vill behålla och skicka tillbaka, returfrakt tillkommer som vanligt. Lägg sedan en ny order på det du vill beställa istället. Om den nya ordern inte blir fraktfri kan du maila hello@aimn.com för hjälp.

Vi reserverar oss för att storlekar säljer slut vid rea-perioder eller stora kampanjer. Vi kan då inte garantera att man behåller sin rabatt om man lägger ny order. Eftersom vi inte heller kan garantera att varan alltid finns i sin storlek räknas det inte då som ett fritt storleksbyte längre. 

Retur:

Retur kostar 49 kr 

Storleksbyte är gratis

Även om du fått varan levererad med Budbee är det hos Postnord-ombud du lämnar din retur. 

En vara ska alltid skickas tillbaka med sin lapp fäst på plagget, vikas tillbaka i sin lilla påse och självklart vara i ett oanvänt skick utan sminkfläckar. Upptäcks fläckar på plagget vid leverans ska man höra av sig till vår kundtjänst om detta omgående.

Vi har 30 dagars returpolicy med full returrätt/bytesrätt, beräknat från ditt orderdatum

Vi siktar på att bli mer miljömedvetna och ta fler miljösnälla val. Var noga med att tänka igenom sitt köp, både innan och efter.  

För att göra en komplett och godkänd retur, följ anvisningarna:

- Använd länken i din orderbekräftelse eller gå in här: https://www.aimn.se/pages/register-return

- Logga in med ordernummer och mail 

- Markera den eller de produkter du vill returnera - viktigt är att allt registereras samtidigt. 

- Välj orsakskod - Se avsnitt om Byten nedan. 

- Obs, kontrollera noggrant att detta stämmer med det som du lägger i din påse.

- I sista skedet kommer dyker en QR - kod upp, denna är kopplad till din order och skrivs ut på ditt lokala ombud. Visa upp din kod och en retursedel skapas och fäst på ditt paket.

- Returfrakten kostar 49 kr och kommer debiteras från din ursprungsfaktura.

 Vi har en behandlingstid på upp till 14 arbetsdagar på returer – när vi mottagit dina varor får en du bekräftelse på din mail.

Vi återbetalar inte original frakten om du returnerar en vara. 

Har du betalat ordern med presentkort, kommer också detta i första hand bli återbetalat när du gör retur. Övrig summa korrigerat mot bankkort eller faktura. Du använder samma kod igen. 


Tänk på att om du valt Klarna faktura kommer denna antingen justeras eller återbetalas. Betalar du med bankkort kan det dröja ett par bankdagar innan du får tillbaka dina pengar. 

Vi är inte skyldiga att återbetala en produkt som inte finns med om kunden inte hört av sig om detta tidigare, se villkor ovan om att kontrollera sitt innehåll inom 24 h. 

Reklamationer:

Om du vill göra en reklamation gå in på

https://www.aimn.se/pages/register-returns

och ange ditt ordernummer samt din mailadress. Välj sedan vilken produkt du behöver reklamera genom att aktivera knappen “reklamation”. Där behöver du bifoga tydliga bilder på “felet” och sedan invänta svar från vår kundtjänst. 

Om reklamationen godkänns så står vi för returkostnaden. Vid kontakt kommer vi överens om vilken lösning som passar kunden. Vi vill alltid hitta kreativa lösningar för att göra kunden så nöjd som möjligt.

 Har du fler frågor?

Om du behöver hjälp, var god kontakta vår kundtjänst på hello@aimn.com eller genom vår kundservice-FAQ-sektion. Vi kommer att svara på din förfrågan inom 48 timmar från Måndag till Fredag.